divendres, 21 de gener del 2011

Una benvinguda tranquil·la


Article publicat al diari digital http://www.calafell21.cat/.


Un dels meus poetes preferits, en Josep M. de Sagarra va escriure en una ocasió: “Vinyes verdes vora el mar, ara que el vent no remuga, us feu més verdes i encar teniu la fulla poruga, vinyes verdes vora el mar”. Aquesta és per a mi la imatge del bon temps: un dibuix molt breu, pràcticament només un esbós, d’un migdia a cavall entre l’acabament de la primavera i el començament de l’estiu, quan les hores s’esllangueixen i s’allargassen sense voler acabar de passar, impulsades només per una mica de vent que les empeny ben bé d’esma, les vinyes verdes amb ceps de fulla tendra i fruita que tot just brosta, arrenglerades obedientment i pulcrament a la vora del mar en calma, ben blau, d’un blau turquesa aclaparador i ple de matisos, una temperatura suau que convida al repòs i al relax. Un sol que pica i una mica de silenci… només una mica.

Aquesta imatge, potser poètica, potser romàntica, es va repetint en totes les poblacions del Baix Penedès que toquen el mar amb les puntes dels dits i combinen sàviament els seus paisatges agrícoles amb el vaivé de l’aigua i les barques que hi feinegen o que s’esperen pacients per sortir més cap al tard. Calafell també. Calafell sobretot, que és, del principi a la fi, un poble de pescadors que va créixer a l’ombra del castell medieval i al voltant del qual, ha anat obrint-se pas la civilització moderna, a la qual, tanmateix, no s’ha permès que engoleixi per sempre fent-lo desaparèixer, el tipisme, la tradició i l’encant que ha caracteritzat aquesta població baixpenedesenca.

Conec Calafell de tota la vida. No només la població en sí, el traçat de carrers, places i cases, sinó que també, a alguns dels seus habitants els considero amics. Durant força anys, vaig participar amb la millor de les voluntats, en l’emissora municipal Calafell Ràdio i és a partir d’aquí, quan el meu lligam de simpatia amb el poble, ha anat creixent i afermant-se. Quins temps aquells!. I quins bons records i aprenentatges!. Tot plegat em porta avui a estar contenta i a sentir-me feliç en donar l’enhorabona a Calafell, pel naixement d’un nou mitjà de comunicació, aquest Calafell21.cat que ofereix una nova manera d’informar, d’explicar amb qualitat i rigor què passa i a qui li passa i a més, fer-ho amb la major rapidesa possible, donat que es tracta d’un mitjà digital que funciona a partir d’avui, les 24 hores a través de la xarxa.

Crec que ja està tot dit. Espero i desitjo una llarga i profitosa vida per aquest nou mitjà, Calafell21.cat, que ve a afegir-se i a complementar els mitjans ja existents, tan a nivell radiofònic com en paper. Enhorabona als companys per la iniciativa i bona feina!.